LivingQuality

Teknik & tillverkning

Jag har känt fabriken Bumerang i Tjeckien sedan snart 10 år och Bumerang har tekniskt varit långt före sina konkurrenter. Fabriken är känd för sin höga sammanfognings teknik och finurliga lösningar, en del är patenterade.

Vid monorail har bumerang valt den HÖGKVALITATIVA termoplasten POM (acetal) i hjulen som används främst i industrin till kugghjul och transportband. Mycket slitstark och nötningstålig plast vilket ger en lång livstid för hjulen.

Se och känn på hur man böjt den glasklara polykarbonaten, Teknik på högsta nivå. En svår teknik som ger ett exklusivt utseende. Bumerang är ganska ensamma om sammanfogningen av profilerna. Alla nitar och skruvar är dolda.

 

Se på alla  detaljer. TJECKISKT hantverk på hög nivå.

aluDeck

Styrskenan AluDeck som är patenterad och väckte stor beundrad av kollegorna när den första gången presenterades på mässan Aquanale i Stuttgart för 5 år sedan. Ännu har ingen konkurrent kunnat presentera något liknande och så gåvänlig styrskena som Aludeck.

Läs mer om AluDeck här


snölast

belastning av taket

Bumerang redovisar inga konstiga tal om påstådda snölaster eller vilka laster som taket kan utsätta sig för. Våra kollegor är helt ute  i det blå när de talar om hur mycket snölast som deras pooltak tål. De redovisar inte hur själva lastprovningen skulle ha gått till. Inga värden på höjd, bredd och längd.  För att få fram något värde så måste varje enskild sektion provas, alla bredder måste redovisas, dimensionen på profilerna osv. Var placeras lasten. En sådan test är har jag ännu inte upplevt att någon pooltakleverantör har kunnat redovisa, utan bara kastar ut sig en massa konstiga tal om snölaster och tror att kunden skall gå på det. Rappakalja vill jag kalla det. Bumerang tillverkar utomordentligt urstarka pooltak genom att våra profiler är kvalitetstestade, den speciella sammanfogningen och eftersom vi inte har någon masstillverkning så böjs våra profiler för hand och mycket skonsamt för att inte stressa materialet. På ena bilden så sitter det 3 gubbar på pooltaket Lucie 4,25 m brett med en samlad vikt på ca 280 kg på en yta mindre än 1 m2. Taket bågnar inte en millimeter. Det kallar jag för starkt pooltak som tål stora laster.

Läs här vad fabriken skriver om snölaster snow_loading

allA PLATTA TAK ELLER BYGGNADER SKALL SKOTTAS!


Produktinformationformation för nerladdning.

Monteringsanvisningar: vidar

Monteringsanvisningar: zeta_senza1

Användarinsruktioner: user_info

Information Comfortskenan:  track_comfort_v2018_en