LivingQuality

Rapport från poolmässan i Barcelona

Jag är nu hemma från Poolmässan i Barcelona. Staden är vacker och full av turister, men just nu är det lite stökigt genom alla demonstrationer mot politikerna. Mässa var så där intressant. Spa, Spa i alla storlekar och former. 


Spa storlekar från minsta 1 person till stora som hela pooler. Mycket sammansatt i Kina men enligt försäljarna är det Tysk, Spansk, Fransk design och specifikationer. Det låter väl lovande! Vad gäller pooltak var det 3 tillverkare och kom från Spanien och Frankrike. Bra priser men alldeles för långa kostsamma transporter. Samma gäller poolerna och det var enbart glasfiberpooler som visades. För att det skulle vara intressant för Skandinavien skulle man frakta minst 15 - 20 st per båt för att klara kostnaderna. Tillbehören var det ont om, lite pool dammsugare och ventiler, filteranläggningar. Nyheten var mest om filtersand i glaskulor och sand från olika världsdelar. Samma med salt till poolerna. Du kan få din egen komposition av korn-storlek och lukter. Vakuum salt kan det vara något? Förvånande att det inte visades många poolvärmepumpar, men det har väl med det varma klimatet att göra.

Visa fler nyheter